Presenteras av Nyheter24 i samarbete med

Alla inlägg av

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Tillbaka till alla bidrag

Supporter Challenge: Eintracht Frankfurt- Behöver det egentligen förklaras?

 
 
Som hängiven teutofilistisk fotbollsfantast blev det kvickt tämligen självklart att jag behövde ha ett favoritlag i min favoritliga Bundesliga. I min familj finns det en lång tradition när det gäller tyska klassiska klubbar, även fast familjens stora kärlek är Arsenal. Således började jag min vandring mot Mainhattan, Tysklands New York där jag till slut fann min största fotbollskärlek, nedflyttningshotade Eintracht Frankfurt. Varför blev det just detta lag? Varför inte något annat liknande?

Det som tilltalar de flesta med tysk fotboll är fankulturen och den härliga fotbollen som kommer med. Frankfurt har en lång historia med stora fanskaror på sina matcher och arenan Waldstadion har länge varit en fruktad borg. Därför tilltalade klubben mig redan från början. Men örnarna från Hessen hade mer än så, deras spelstil och fansens oerhörda hängivenhet var något som gjorde mig närapå rörd och jag fann mig långsamt i ett tillstånd där jag inte bara insåg att jag intresserade mig i klubben, men också att en kärlek höll på att växa.

I våras var jag i Frankfurt för första gången någonsin, en stad jag hade hört mycket om och inte bara positiva ting. Ändock var denna stad något alldeles speciellt. Med dess höga glasbeklädda skyskrapor och dess pseudohistoriska charm stod den ut från allt jag hade hört och förväntat mig. Detta är en stad som bombades sönder under andra världskriget, sedan nobbades chansen att bli my huvudstad i Västtyskland till förmån för Bonn och har nu, liksom hela Tyskland, rest sig som en fågel Fenix ur sin egen aska och är i skrivande stund Europas finanscentrum.

"Die Adler" har däremot aldrig vunnit Bundesliga, även om de sannerligen har varit förbannat nära (1991 föll de på mållinjen efter en felaktigt dömd straff), men har vunnit Europacupen (1980) och vann Tyska ligan på 1950-talet. Således finns det inte en chans att jag skulle ha börjat njuta av detta lag på grund av titlar.

Nej, det var något annat, närapå oförklarligt som gjorde mig förnöjsam när jag satt på Nordtribüne på Waldstadion i mitten av Mars och såg Frankfurt slå Hannover 96 med 1-0 i en livsviktig match. Till skillnad från mitt andra lag, Arsenal, där man nästan kände sig som en främling när man klev in på arenan så var Frankfurt motsatsen. Så fort jag drog på mig min halsduk och började sjunga med i "Im Herzen von Europa" kände jag mig hemma. Jag kände mig lika hemma som i Linköping, lika välkommen som hos en gammal vän man inte har sett på länge. Jag hade saknat denna välkomnande känsla och den ömsesidiga kärleken kunde Eintracht från Mains strand erbjuda mig, en kärlekskrank fotbollssupporter.

Axel Falk,
Frankfurter i hjärtat.

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Fler inlägg av instafalk

Kommentera